Geen categorie

Go with the flow!

Nu een jaar geleden in januari 2016 zag mijn wereld er heel anders uit. Net klaar van een behandeltraject in het UMC Utrecht moest ik zelf de draad weer oppakken. Hoe ga je op zoek naar een nieuw evenwicht als je niet weet waar je moet beginnen?

De sluimerstand waar ik in  moest gaan leven van het UMC ging voor mij niet werken. 44 jaar jong en een gezin met jonge kinderen, dan ga je niet in een sluimerstand leven! Door langzaam weer activiteiten buitenshuis op te pakken, kwam eind mei een keerpunt na een cursusdag van Fredrike Bannink, over oplossingsgerichte mediation. De positieve psychologie van “de oplossing zit in jezelf en kijk niet naar wat NIET werkt, maar kijk wat WEL werkt en doe daar meer van” gaf mij de inspiratie en impulsen om op zoek te gaan naar hetgeen mij energie geeft en daar meer van te doen. Daar waar energie stroomt is beweging en vooruitgang mogelijk!

Daarnaast kon ik na de zomervakantie starten bij DBC (Documenten Based Care) met gerichte fysieke training voor mijn hoofd-, nek- en schouderklachten. Een psycholoog coacht me bij mentale en psychische uitdagingen die mijn gebrek aan energie en kracht met zich meebrengen. En dat begint te werken! Ook al heb ik nog niet het fysieke streefniveau van belastbaarheid gehaald (hoeveel kilo kan ik met mijn hoofd wegduwen bijvoorbeeld), ik heb in een aantal maanden wel enorme vooruitgang geboekt.

Ik heb weer een ritme met werken, trainen en huishouden/gezinstaken, waar ik houvast aan heb. Een drive die weer voelbaar is en waarmee ik het weer aankan om me met financiële stress van andere mensen bezig te houden.  Vraagstukken waar ik mijn deskundigheid, passie, talent en creativiteit in kwijt kan. Af en toe lijkt het bijna weer zoals “vroegah”, al zal dat nooi helemaal meer zo zijn.

Het trauma van de  val heeft feitelijk geresulteerd in PTSS (post traumatisch stress syndroom) en door dat voor mezelf te erkennen lijkt er rust te komen. Rust die ik nog steeds dagelijks nodig heb om te voelen waar ik sta en wat ik aankan. Als ik niet genoeg rust pak, dan word ik direct teruggefloten door mijn hoofd en lijf: stop hou op! Ik blijf mezelf anders maar in de weg zitten en in rondjes cirkelen, en dan kom je niet verder.

Ik zie nu welke afslag op de rotonde ik moet nemen. Drie keer deze week hoorde ik van verschillende kanten dat het soms beter is het plannen los te laten. Gewoon “go with the flow”, de “kome wat komt” stand. Dank Yuri Abrahams (mijn IMT therapeut), Lorraine Vesterink (De Unieke Ondernemer) en Bertold Gunster (Omdenken). Eerst voelen wat je echt nodig hebt en daar prioriteiten in aanbrengen, dan komt er rust en ruimte. En vanuit die ruimte kan zoveel moois gaan ontstaan…Ik kan niet wachten…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s