persoonlijke ontwikkeling

Kippengaas en Coronavirus, wat hebben die met elkaar te maken?

En alles staat stil…De maatregelen rondom het Corona virus brengen mij weer even terug naar vijf jaar geleden. Hoe dan, zal je wellicht denken?

Bijna vijf jaar geleden, op 22 maart 2015, stond mijn wereld ook even stil. Ik fietste tegen een stuk kippengaas wat niet op de fietsstrook had mogen staan op Park Vliegbasis Soesterberg. Het zette mijn (en ons) leven on hold, we deden alleen open voor bloemen en chocola. Bezoek kon ik met mijn hersenkneuzing, verdraaide nek en gebroken ruggenwervel niet aan.

Terwijl om mij heen iedereen door bleef rennen in de ratrace van het leven, kon ik niets anders doen dan naar de lucht staren en de vraag stellen; waarom overkomt mij dit nu, waar is dit goed voor?

Het Corona virus is voor de wereld wat het stuk kippengaas voor mij destijds was. Met als enige verschil dat de meesten van ons lichamelijk nu niet (nog niet) in de kreukels liggen. Maar het doet wel veel met onze mind: we gaan hamsteren in de supermarkten, we kunnen een heleboel dingen niet doen, feestjes en sportwedstrijden, concerten en ledenvergaderingen worden afgelast.

Op het moment dat je als mens een heleboel niet meer kunt of in dit geval niet meer mag, hoe deal je daar dan mee? Ben je dan in staat om te kijken naar wat er wél is en wél kan? Kun je de controle loslaten en de rust, ruimte en het ontbreken van regelmaat toelaten?

Wat moeten/mogen we ineens met alle tijd die we nu over hebben omdat we niet naar de sport van onze kinderen toe hoeven of omdat de verjaardag van onze schoonmoeder toch maar een andere keer wordt gevierd?

De afgelopen jaren heb ik de antwoorden gevonden die voor mij goed werken en die ik heb opgeschreven in mijn boek “Van onmacht naar kracht, scheiden is (g)een optie”

Ik voorzie dat over een paar maanden duidelijk wordt dat door het Coronoa virus meer scheidingen zijn aangevraagd. Omdat we juist in situaties waarin we (gedeeltelijk) worden stilgezet noodgedwongen een aantal zaken in ons leven tegen het licht gaan houden, de balans van opmaken.

Dus laten we nu actie ondernemen! Omdat dit er anders nooit van komt, omdat we doordenderen in alle activiteiten die nu eenmaal op het programma staan. Ga het gesprek met elkaar aan.

En kom je er samen niet uit? Maak dan (nadat het Corona Virus is uitgeraasd) een afspraak voor een 1 op 1 gesprek met mij, boek nu de lezing voor jouw netwerk waarin ik jullie inspireer met mijn verhaal of bestel nu eerst mijn boek op bol.com of managementboek.nl

En alledrie mag natuurlijk ook…😉

Zo kunnen we iets goeds halen uit het Coronavirus…het kan de redding van je relatie zijn!😅

Www.vanonmachtnaarkracht.nl

Tags: #blijfingesprek #mediatormeteenmissie #persoonlijkeontwikkeling #mediation #training #coaching #VONK

Categorieën: persoonlijke ontwikkeling

Het stuk kippengaas (net zo onzichtbaar als het Coronavirus) rechts naast de paal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s