Geen categorie

Een ander perspectief…

Het is maar vanuit welk perspectief je kijkt…

Kijk je naar het gemis of zie je vooral wat wel kan?

In december kijk je toch automatisch even terug op het afgelopen jaar. Hoe zaten we er toen bij en hoe nu? En ondanks dat ik misschien nog maar een fractie kan van wat ik toen deed…toch geniet ik van elke dag. Tenminste dat probeer ik en dat gaat met horten en stoten.

Daarbij hangt het er zeer vanaf vanuit welk perpectief je kijkt. Alles is immers relatief. Ten opzichte van een jaar geleden, toen we ook in Vaals oud en nieuw vierden met ons gezin…Of ten opzichte van april van dit jaar, een maand na de crash bijvoorbeeld. Ik kijk graag met een positieve  blik naar de mogelijheden. Zie liever de kansen dan beren op de weg…

En dus ging ik vanmorgen vol goede moed op de mtb met Reinout om een rondje te doen. Strak blauwe lucht, best fris. Wat was het mooi en wat was het pittig. De emoties die boven kwamen had ik niet zien aankomen. Net alsof ik tijdens het fietsen een deja vu had van iets wat wel gebeurd is maar wat ik me niet kan herinneren. De crash zelf weet ik niets meer van en ook van de vijf uur daarna kan ik me niets herinneren.

Toch leek het vanmorgen of ik opnieuw iets mee maakte en dat maakte mij erg emotioneel. Ik heb al eerder gefietst (op een gewone fiets) maar nu leek het wel of mijn hersenen de opgeslagen crash even omhoog haalden. Dat was pittig! Aan de ene kant genoot ik van het landschap en de zon, aan de andere kant voelde ik mij weer zo kwetsbaar…Toch was de euforie groot en voelde ik dat ik op de goede weg ben! Al zal de weg naar een nieuw evenwicht nog even gaan duren. En wanneer ben je er dan?

Vanuit het perspectief van “tel je zegeningen” heb ik veel om dankbaar voor te zijn. Kerst vieren met je gezin en met de hele familie in goede harmonie is iets om zeer dankbaar voor te zijn. Daar hebben we dan ook zeker van genoten. Lekker eten & drinken, wandelen… de kleine geneugten van het leven geven zo veel vreugde!

Ik denk dat ik dat in mijn bedrijf straks ook ga inzetten: vanuit welk perspectief kijk je naar je probleem, financiele vraag of conflict? Door mijn ervaringen van afgelopen jaar kijk ik daar ook weer met een hele andere blik naar. Mijn motto wordt: Bootsman Consultancy voor een ander perspectief!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s